A VÁGY TITOKZATOS TÁRGYA – Rabóczky Judit Rita és Verebics Ágnes kiállítása

2020.02.25.

"A vágy titokzatos tárgya" címmel nyílt meg február 25-én a Fészek Művészklub Herman termében Rabóczky Judit Rita és Verebics Ágnes közös kiállítása. A kurátor Ladik Katalin volt. 

Rabóczky Judit Rita újrahasznosított vas-, acél és egyéb fémalapanyagokból, huzalokból és kábelekből készült alkotásaival egy különleges érzéki fantáziavilágot álmodott meg, mellyel az emberek legtitkosabb vágyait hozza felszínre. Tabudöntögető alkotásai paradoxonra épülnek: a forró szexualitást, a nőiességet alapvetően rideg, nehezen kezelhető anyagokból készítette el a művésznő.

Verebics Ágnes grafikai alkotásokkal mutatkozott be a kiállításon, melnyek központi motívuma szintén a szexualitás és az ezzel kapcsolatos tabuk, ugyan az alkotások sokszor sokkolóan hathatnak, mégis elegánsan mutatja meg ezt a közönségének. Egyszerű, személyes és sallangoktól mentes intim pillanatokat, fantáziákat láthatunk a téma meztelenségén keresztül megfogalmazva a falakra akasztva.

A tavalyi KASZ+ alkotótáborunk hölgyvendégei érzéki témát feldolgozva, rendkívül látványos és a legkevésbé sem szokványos művekkel gazdagították a szimpóziumot. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több a kiállításon is megjelenő, alkotásuk létrehozásában is közreműködhettünk!

Forrás: https://cultura.hu/kultura/a-vagy-titokzatos-targya-avagy-egy-kiallitas-margojara/