K-ARTS Művészeti Alapítvány

A zene, a tánc, a film vagy a színházi programok felkarolásán túl a képzőművészetek segítése is több éves múltra tekint vissza a KÉSZ Csoportnál. A társaság hosszú távú mecenatúra programjának célja egy kortárs képzőművészeti gyűjtemény ápolása, gyarapítása. A feladatra létrehozták a K-ARTS Művészeti Alapítványt, melynek az is a küldetése, hogy a K-ARTS Művészeti Gyűjteményt elismert vállalati magángyűjteménnyé fejlessze.

A képzőművészeti program mellett a szervezet menedzseli a KÉSZ Csoport kreatív ipari, iparművészeti, design projektjeit, vállalkozik public art alkotások, installációk, műtárgyak elkészítésére.

K-ARTS Művészeti Alapítvány célja:

a/ a magyar művészet, elsősorban a kortárs – acél és egyéb indusztriális alapanyagokkal dolgozó – képzőművészet népszerűsítése Magyarországon és külföldön;

b/ a kortárs művésznemzedék támogatása kiállítások és alkotótáborok szervezésével, számukra megjelenési lehetőség biztosításával, pályázatok kiírása, valamint műtárgyvásárlás útján;

c/ a magyar kortárs képzőművészetet reprezentatív módon képviselő, magas művészeti értékel bíró alapítványi gyűjtemény létrehozása és gondozása a fenti célok figyelembevételével.

Az Alapítvány feladatai:

Az alapító vagyon részét képező képzőművészeti alkotások gondozása;

kortárs művészeti kiállítások és alkotótáborok szervezése, valamint fenntartása, pályázatok kiírása;

a kortárs - különösen acél és egyéb indusztriális alapanyagokkal dolgozó – művészek támogatása.