Gyűjtemény

K-ARTS KÉSZ Művészeti Gyűjtemény

A zene, a tánc, a film vagy a színházi programok felkarolásán túl a képzőművészetek támogatása is több éves múltra tekint vissza a KÉSZ Csoportnál. A magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő-üzemeltető- építő-gyártó, valamint szolgáltató vállalatcsoportunk hosszú távú mecenatúra programja részeként kortárs képzőművészeti gyűjteményt fejleszt és ápol. Célunk, hogy a gyűjteményben helyet kapott művészeti alkotásokat mind szélesebb körben mutassuk be, népszerűsítsük azokat.

A K-ARTS elsődlegesen hazai művészeket támogat, segíti az értékteremtő alkotási folyamatot. Ennek jegyében indítottuk el 2004-ben a nemzetközi fémművészeti és képzőművészeti alkotótábort, melyet nyaranta a KÉSZ Ipari Parkban rendezünk meg.

Az alkotótelep több éves sikeres működése tette lehetővé, hogy a KÉSZ a művészek alkotásaiból egy kortárs képzőművészeti gyűjteményt alapozhasson meg. A szobrok, térplasztikák az évek során kiegészültek művészi fotókkal, festményekkel. A fiatal, tehetséges művészek mellett, díjakkal kitüntettet, tapasztalt alkotók művei is szerepelnek a gyűjteményben.

Célunk az, hogy a K-ARTS KÉSZ Művészeti Gyűjteményt elismert vállalati magángyűjteménnyé fejlesszük. Bízunk abban, hogy a kollekció létrehozása elősegítheti a tehetséges és többre hivatott kortárs képzőművészek szélesebb körben való megismertetését, az értékőrzést és a felvilágosítást.

ACÉL PROMENÁD - SZOBORPARK

A kecskeméti KÉSZ Ipari Parkot részben szabadtéri kiállítóhellyé változtattuk, de az ipartelep tőszomszédságában található „készes” ingatlanfejlesztés, a Four Points by Sheraton**** szálloda gyönyörű barackfás kertjében szabadon látogatható szoborparkot, látványtárlatot alakítottunk ki a műértők örömére és egy kicsit a városmarketinget is segítve.