Rideg, de szép! - különleges acélszobrok Kecskeméten

2015.07.10.

Fémből készült nagyméretű agyat formázó fűtőtest, absztrakt csikófigura, vagy akár antropomorf, csontvázakra emlékeztető torzó, többek között ilyen különleges műalkotásokkal nyitotta meg kapuit a XII. Kecskeméti Acélszobrászati Kiállítás. Az idei téma a „Tucatáru” / „Mozgásban” volt. A tárlatot 2015. július 10-től augusztus 10-ig bárki díjmentesen megnézheti a kecskeméti Ipari Parkban lévő 12-es épületben, üzemcsarnokban.

Idén rendhagyó módon KASZ Kortárs Művész Piknikkel zárult a XII. Kecskeméti Acélszobrászati Szimpózium fémszobrászati és képzőművészeti alkotótábor, és egyúttal kiállítás is nyílt az itt készült rendhagyó műalkotásokból.

A 2004 óta fennálló, KÉSZ Csoport által szponzorált rendezvénysorozat keretében eddig 11 országból 88 művész érkezett, akik összesen 633 zsűrizett alkotást készítettek. Idén a központi téma a „Tucatáru” / „Mozgásban” - Találkozások a design és a kinetikus képzőművészet határán volt. Az alkotótáborról további információt a www.acelszobraszat.hu oldalon olvashatók.