KASZ+ 2021 – Nagykorúvá vált a kecskeméti művészbázis

2021.08.5.

XVIII. KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI és KÉPZŐMŰVÉSZETI SZIMPOZION, nemzetközi alkotótábor (2021. augusztus 2 – 16.; Kecskemét, KÉSZ Ipari és Innovációs Park)

2021. augusztus 2-án elkezdődött a XVIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+ 2021), nemzetközi alkotótábor a KÉSZ Ipari és Innovációs Park területén. A 2004-ben útjára indított acélos, fémes alkotóműhely az elmúlt évek alatt több mint száz művésznek adott lehetőséget a művészi energiák felszabadítására, a kísérletezésre, az ipari hátterű alkotásra. A korhatártalan program igazi jelentősége az utóbbi jelzőben van, ugyanis a hazai képzőművészeknek ritkán van lehetősége arra, hogy ipari eszközökkel, gyárak segítségével, mérnöki asszisztencia mellett hozhassák létre műveiket. 

A felnőtté lett alkotótelep művészei az „Átjárás” témafelvetést kapták idén a szervezőktől támpontként műveik megfogalmazásához. Szeretnénk hangsúlyt adni a különböző művészeti ágak, gondolatok, technikák közti szabad átmenetnek, az alkotói váltások akadálytalan lehetőségének.

A KASZ+ 2021 résztvevői: Becskei Andor szobrászművész, Dobó Bianka grafikusművész, Gyurcsovics Mihály Ágoston szobrászművész, Horváth Ágnes építőművész, képzőművész, Majoros Gyula képzőművész, Parizán Mihály szobrászművész, Pál Katja (SLO) festőművész, Péntek Brigitta festőművész.

Bízunk abban, hogy az ipari környezet különleges atmoszférája ihletett pillanatokat ad a művészeknek és alkotásaikkal gazdagabbá teszik a KASZ-t, a hazai művészeti palettát.