KASZ+ 2015

2015.06.22.

XI!. Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion fémszobrászati és képzőművészeti alkotótábort

2015. június 22. - július 10. között rendeztük meg ismét a kecskeméti KÉSZ Ipari Parkban.

A sorban tizenkettedik művésztelepünket tizennégy művész részvételével rendeztük meg a KÉSZ Csoport acélszerkezet-gyártó bázisán. A nyitottság, a befogadás jegyében a szobrászok mellett, festőművészeket, grafikus művészeket is vendégül láttunk. Igyekszünk az átjárást biztosítani a különböző szemléletek, stílusok és anyaghasználatok között.

Az acélalapanyagok mellett a különböző könnyűfém, kompozit, horganyzott lemezeket vagy faanyagokat is kipróbálhattak, megmunkálhattak a művészek, valamint egy ipari csarnokot felhasználva, a nagyobb méretekben való festészetre, képalkotásra is módot adtunk.

A KASZ+ 2015 résztvevő művészei voltak: Majoros Gyula, Orosz István; Duronelly Balázs, Balázs József Tamás, Ulrich Gábor, Demcsák Dóra Vanda, Kazi Roland, Gilly Tamás, Gerber Pál, Varga Éva, Mayer Éva, Herman Levente, Mátyási Péter és Majoros Áron Zsolt.

A KÉSZ Csoport művészeti mecenatúra programjának köszönhetően a 2004-ben elkezdődött ipari hátterű alkotótelep folytatta munkáját látványos művekkel, formai kísérletekkel gazdagítva a hazai kortárs művészetet.