Barabás Zsófi kiállítása Szentbékkállán

2019.07.16.

2019. július 26-án a PAPAYA című kortárs képzőművészeti válogatáskiállításon szerepelt Barabás Zsófia a Steel No 1. című nagyméretű acélszobrával, melyet közvetlen a kiállítás előtt megrendezett XVI. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion alkotótáborában készített. A kiállítás a Tobe Projekt és a Pegazus gondozásában jött létre, a kiállítást Nemes Judit képzőművész, műgyűjtő nyitotta meg.

"A TOBE Project rendezésében létrejött PAPAYA kiállítás széles palettájú anyagát mutatja be a nemzetközi és hazai kortárs művészet nonfiguratív irányvonalát követő alkotóinak. A papaya fa leveleinek ernyős, geometrikus formái és a gyümölcskéreg hideg, zöld színárnyalatai, illetve a papaya ovális alakja és a gyümölcs húsának meleg, élénk narancs színe köszön vissza a kiállított munkákban. A kiállító művészek olyan festmény, fotó, installáció és formázott vászon technikájú alkotásai kapnak helyet a térben, amelyek az üde, nyárias, komplementer színek és különböző formák harmonikus szembeállításával hoznak létre párbeszédet. A különböző technikájú alkotások kiválóan reprezentálják a kortárs művészek egyedi alkotásmódjai és megfogalmazásai mellett a korszellem és az e generáció munkásságára jellemző kifejezésmódot."

Kiállított művészek: BARABÁS Zsófi, BERNÁT András, Gustavo BLANCO-URIBE (VE), ERDÉLYI Gábor, FORGÓ Árpád, GÁL András, HALMI-HORVÁTH István, Lili(ana) (US), MARAFKÓ Bence, Liz NIELSEN (US), ROBITZ Anikó, José Luis (Chuchi) SÁNCHEZ (VE), Carla TABORA (BR), Alejandro VEGA BEUVRIN (VE). 

A kiállítás megtekinthető: 2019. július 27 - augusztus 21.

Cím: PEGAZUS, Kossuth utca (a templom mellett), Szentbékkálla 8281

Forrás: https://marieclaire.hu/kultura/2019/08/05/nonfigurativ-dizajn-a-tobe-gallery-ben/