LOVE GYŐR betűszobor a K-ARTS-tól

2021.01.29.

Még 2020 őszén rendelték meg a K-ARTS Művészeti Alapítványtól a győri városháza elé kigondolt betűszobrot. Sok településen látható ma már ilyen dekorációs elem, mondhatni divat lett telepíteni egy sor betűt. A győri installáció terveit egy helyi szobrászművész Lebó Ferenc találta ki a nagy előd, az amerikai Robert Indiana pop-art képzőművész nyomán, akihez köthetők az első sikeres betűszobrok.

A győri betűk és a szív játéka egy 3,5x3,1x1,2 m méretű műtárgyat eredményeztek. A test meglehetősen robosztus, statikailag is megerősítést kívánt, hiszen 1,3 tonna tömegű. A művet festett időjárásálló acéllemezből, belső merevítő szerkezettel megerősítve gyártottuk le.

A helyszíni szerelés is a K-ARTS feladata volt. A műveletre 2021. január 26-án kerülhetett sor. A beemelést, a szobor rögzítését nagy figyelem kísérte. A város vezetői megelégedéssel vették birtokba a művet.

A LOVE GYŐR a városmarketing részét képező design elemként él tovább. A létesítése a város számára fontos momentum a megyeszékhely ünnepségsorozatában, hiszen Győr ebben az évben ünnepli királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulóját.

A továbbiakban is szívesen készítünk felnagyított szerelmi vallomást, logót, település nevet betűszobor, dobozolt installáció formájában. A kreativitás sem szabhat határt!