Barabás Zsófi "Kihajtogatott mozdulat" című kiállítása a Deák Erika Galériában

2020.05.29.

Hamarosan megnyílik egyik kedves KASZ-os művésznőnk, Barabás Zsófi várva várt "KIHAJTOGATOTT MOZDULAT" című kiállítása a Deák Erika Galériában.

"Tipikus, csak rá jellemző organikus formáit olykor geometrikus részletek törik meg, ön-referenciális munkái egyszerűségükről, ismétlődő szín- és formatárukról, a különlegesen megmunkált felületekről, a monokróm palettáról és a szabadkézi vonal vezette rajzosságról ismertek. Festményei megkérdőjelezhetetlenül maiak annak ellenére, hogy az absztrakt festészet formális nyelvének tradícióját használják. Olaj, akril, vászon technikával készített művei éppen annyira szubjektívek és ösztönösek, mint amennyire tervszerűek és szisztematikusak. Festményei annak a tranzitállapotnak a pillanatát örökítik meg, amikor - akárcsak egy lávalámpában – egy fluid forma felbukkan és testet ölt, hogy abban a pillanatban újra át is alakuljon egy másik formává, egy olyanná, amilyen azelőtt még soha nem létezett. Képein a mozgás átalakuló pillanatát látjuk, mozgásformák állandóan közelítő és távolodó motívumát."

Büszkék vagyunk rá, hogy a Művésznővel már több ízben is együttműködhettünk: részt vett a tavalyi alkotótáborunkban és a most nyíló kiállításra is két alkotás kivitelezésében és szállításában működtünk közre. A 2019-ben rendezett KASZ+ alkotótáborban a Művésznőnek lehetősége volt alkotásit kihajtogatni és térben is továbbgondolni Ez egy rendkívül izgalmas és kihívásokkal teli projekt volt a közreműködő munkatársaink számára is, mivel a Barabás Zsófi festményeire jellemző különleges geometrikus, nonfiguratív vonalakat kellett acélszobrokba átültetni.

A kiállítás megnyitó a körülményekre való tekintettel zárt ajtók mögött, online fog majd zajlani, a kiállítás egész anyaga megtekinthető lesz a galéria honlapján és a kiállítás ideje alatt személyesen is látogatható lesz.

Online megnyitó: 2020. május 28., csütörtök, 18 óra
Megnyitja: Bak Imre, képzőművész
A kiállítás megtekinthető: 2020. május 29 – szeptember 19.
Nyitvatartás: csütörtök-péntek, 11-15 óra között és előzetes bejelentkezés után

Forrás: http://www.deakerikagaleria.hu/index.php/kiallitasok/kiallitas-2020/item/148-